אם תשאלו את התיירים שביקרו בבטומי, העיר הזו רחוקה מלהיות בירת השופינג הגיאורגי. ולכן, לפני שנדבר על הקניות בבטומי, כדאי לתאם ציפיות:
בבטומי עצמה לא תמצאו סיורי שופינג מיוחדים, שבועות של סיילים כמו במילאנו וחנויות בוטיק. גם אם תצאו מחוץ לגבולות העיר, אל תצפו לחנויות אאוטלט הרגילות, אבל בהחלט יש כאן הורדת מחירים סטנדרטית על מותגים אירופאיים. להבדיל מטביליסי, הסיילים כאן מתוזמנים לחגים הלאומיים.
בבטומי אין חנויות שעובדות על פי שיטת Tax Free. כאלה יש רק בטביליסי ונדיר מאוד למצוא אותן בעיירות הנופש השונות. חוץ מזה, קחו בחשבון שהחזר המס לא עומד על 18% הרגילים אלא מתקרב ל-13% (כי זה מה שנשאר אחרי ניכוי עמלות הבנק).
אבל מה עושים, אם בכל זאת בא לנו קצת שופינג?
שופינג בבטומי
ובכן, אולי בבטומי לא תוכלו להתלבש על פי צו האופנה הגבוהה, אבל בהחלט תמצאו כאן פריטים מעניינים לכל כיס, כגון בגדים מסין או מטורקיה השכנה. מטורקיה מייבאים לכאן גם תכשיטי זהב במחירים אטרקטיביים מאוד. ואם בבית מצפים שתחזרו עם מתנות לכולם, לכו על מיננקרי, תכשיטי אמייל מקומיים שאוהבים בכל העולם ועל כל השפע המדהים של הגבינות, הממתקים ויינות המקום (כולל הביתיים).
אז קדימה, שנתחיל להכיר את השופינג בבטומי מקרוב?
נדבר על מבחר החנויות במרכזי הקניות הגדולים, חנויות סופרמרקט, חנויות שמתמחות ביינות וחנויות אחרות, כולל, כמובן, את השווקים המקומיים.